Ana Sayfa

Samsung, Note 7’nin patlama nedenini biliyor ama neden söylemiyor?

18.12.2016 - 12:37:04
Samsung, Note 7’nin patlama nedenini biliyor ama neden söylemiyor?

SamsungGalaxy Note 7’yi patlamalar yüzünden iki defa geri çağırmış olsa da, sonuç olarak pazardan tamamen çekmek zorunda kaldı. Şirket, ilk başta patlama nedenini laboratuvarlarda yaptığı araştırmalarda bulamadı. Ancak bugün yeni gelen bir raporda, Samsung’un Galaxy Note 7 bataryası ile ilgili sorunların tam olarak neden kaynaklandığını anladığı belirtiliyor. Bu batarya sorunu şirkete 5 milyar dolarlık gelir kaybı ve diğer maliyetler getirmişti.

Samsung, iç soruşturmasının sonuçlarını UL ve Kore Test Laboratuvarı ile paylaştığını açıkladı.  Şirket yıl sonuna kadar Galaxy Note 7 patlamasına neden olan sorununa dair raporu yıl sonuna kadar açıklayacağı konusunda söz vermişti. Ancak şirket soruşturma sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya henüz hazır olmadığını söylüyor.

Bu ayın başlarında yayınlanan bir raporda, Galaxy Note 7’nin patlama nedeni olarak pil tasarımı suçlanmıştı. Piller telefonu ince yapmak için daha ince tasarlandı ve mümkün olduğunca daha çok kapasiteyle daha az yer kaplaması için uğraşıldı. Eğer Galaxy Note 7 geri çağrılmış olmasaydı, muhtemelen dünyanın dört bir yanından daha çok patlama haberleri gelecekti.

Bu haber 2165 kişi tarafından okundu.

EN SON EKLENENLER

YORUMLAR

Henüz yorum eklenmemiş.

YORUM YAZ

Reklamlar