Ana Sayfa

League of Legends’in Yayın Hakları 50 Milyon Dolara Satıldı

19.12.2016 - 20:48:18
League of Legends’in Yayın Hakları 50 Milyon Dolara Satıldı

MLB ve Disney’in ortak şirketi BAMTech, Riot Games ile League of Legends’in yayın hakları için anlaştı. Anlaşma sonucunda BAMTech, şirkete 50 milyon dolarlık yıllık ödeme yapma sözü verdi. 

 

BAMTech, MLB Advanced Media’nın alt şirketi. Disney’in de ortaklığının olduğu BAMTech, 30 farklı Amerikan Beyzbol Takımı ile anlaşma yaparak, onların maçlarını internet siteleri üzerinden yayınlıyor. Riot Games ile de yayın anlaşması imzalayan şirket, bundan sonra oyun için yapılacak bütün turnuvaların internet yayınlarını kontrol edecek. Oyun için akıllı telefonlar, PC ve diğer cihazlarda canlı yayın servisini yayına sokacağını açıklayan BAMTech, ayrıca Riot Games’in Twitch ve Youtube kanallarını da kontrol edecek.

Dünya üzerinde en çok oynanılan oyunların başında gelen ve e-Spor dünyasının vazgeçilmezlerinden olan League of Legends, her sene milyonlarca izleyicinin takip ettiğini onlarca farklı turnuvaya ev sahipliği yapıyor. Riot Games’e yıllık 1 milyar dolardan fazla kazandıran oyun, ülkemizde de büyük bir oyuncu kitlesi tarafından takip ediliyor. Yapılan anlaşma ile oyuncuların turnuvaları izleme şekillerinin aynen devam edeceğini de belirten Riot Games, yayınların çok daha kaliteli hale geleceğinin de altını çizmeden geçmiyor. The Wall Street Journal’in haberine göre ise 2023 yılına kadar devam edecek bu anlaşma sonucunda BAMTech, Riot Games’e 300 milyon dolardan fazla ödeme yapacak. 

Bu haber 4939 kişi tarafından okundu.

EN SON EKLENENLER

YORUMLAR

Henüz yorum eklenmemiş.

YORUM YAZ

Reklamlar